3- جنگل و مرتع

جنگلها مكانهايي هستند كه داراي پوشش گياهي فراواني بوده، و براي بسياري از حيوانات زيستگاه امن و ايده آل است
اثرات مفيد جنگلها درحفظ خاك در برابر بارانهاي سخت و طوفان…
جنگلها علاوه بر اينكه زيستگاه امني به دور از انسان ها براي جانوراناند، همچنين برای پرندگان و حيوانات وحشي نيز منبع تامين كننده غذا محسوب ميشود.


3-1 تنفس زمين
جنگل همچون ريههاي زمين عمل ميكند، اما چگونه؟؟؟
در حال حاضر حدود 60 درصد اکسیژن مورد نیاز ساکنان کره زمین را جنگلها و درختان تامین میکنند. پژوهش ها نشان میدهد که یک درخت حدود 25 تا 30 کیلو گرم اکسیژن در سال تولید میکند و یک عرصه یک هکتاری از جنگل 2.5 تن اکسیژن را در سال به اتمسفر وارد میکند که این میزان تامین کننده اکسیژن مورد نیاز 10 نفر در در طول سال میباشد. طبق بررسیهای به عمل آمده اختلاف دمای یک منطقه جنگلی نسبت به مناطق مجاور خود که فاقد پوشش میباشند حدود 11 درجه سانتی گراد خنكتر میباشد. و این اختلاف، بیانگر نقش عظیم درختکاری در تلطیف و خنک کردن هوا خصوصا در مناطق گرمسیر میباشد.

3-2 جلوگيري از بروز سيل
به علت اينكه پوشش گياهي يك پارچهاي در جنگلها وجود دارد باران هنگام باريدن باسرعت و قدرتي در ابتدا به برگها اصابت كرده و سپس به زمين برخورد ميكند و همين باعث ميشود زمين اين مناطق كمتر دچار فرسايش شوند. زيرا حضور برگها نيروي فراوان هر قطره باران در هنگام سقوط از ابر را ميگيرد.

3-3 تنظيم دماي زمين
در جنگلها به علت تراكم بالاي پوشش گياهي نقش اين موجودات در تنظيم چرخه آب و بخصوص حيات كره زمين اهميت بيشتري دارد. زيرا ميزان بالاي گاز گلخانهاي توليد شده توسط انسان كه از جو به سمت زمين برميگردد را اين گياهان جذب ميكنند. اگر گياهان ميزان كربن دي اكسيد را جذب نميكردند دماي زمين خيلي بيشتر از اين بالا ميرفت.
3-4 مواردي كه باعث تخريب جنگل ميشود:
3-4-1 گاز گلخانهاي
CO2 يكي از مهمترين گازهاي گلخانهاي است كه توسط انسان توليد ميشود. گازهای گلخانهای شامل دیاکسید کربن،دی نیتروژن اکسید (گاز خنده)، متان، بخار آب و ازت هستند.
اين گازها را به اين دليل گلخانهاي ميناميم كه با انتشارشان در اطراف زمين به صورت يك پوشش همانند پوشش اطراف گلخانه عمل ميكند.
نورخورشيد وارد سطح زمين شده ميزاني از اين نور جذب ميشود و مقداري از آن به جو برميگردد. اين امر به خودي خود مشكلي ايجاد نميكند ولي وقتي اين مسير سرشار از گازهاي گلخانهاي است،اين برگشت امواج خود اثرات زيانباري را به همراه دارد.

3-4-2 چرخه باران اسيدي
شرکتها، کارخانهها و ماشینها، کامیونها، و وسایلی که دارای دودکش هستند، از سوخت فسیلی نظیر زغال و مواد نفتی استفاده میکنند. سوخت این دو نوع ماده موادی نظیر اکسید گوگرد و اکسیدهای نیتروژن را وارد هوا میسازد. در فضا این اکسیدها تغییر میکنند. به گرد و غبار و باران اسیدی تبدیل میشوند. سپس به صورت بارشهای خشک یا تر به سطح زمین بر میگردند.

3-4-3 جنگل زدايي
اين معضل بزرگ وقتي رخ ميدهد كه قسمت بزرگي از درختان جنگل باري بحث توسعه شهري و يا توسعه صنعتي يك منطقه، قطع شده و جنگل زيبا تخريب شود.

8 کشور با بیشترین میزان نابودی جنگل ها در سال ۲۰۱۸
- برزیل
- کنگو
- اندونزی
- کلمبیا
- بولیوی
- مالزی
- پرو
- کامرون
3-5 راه كارهاي مقابله با جنگل زدايي
- استفاده كمتر از كاغذ
- حفظ تنوع زيستي
- تفكيك و بازيافت زباله
- جلوگيري از حريق
دیدگاهتان را بنویسید